Zomaar paar herinneringen

Dit een herinnering van Gemma (van Jan)

Zoals jullie misschien weten is mijn geboortedag gelijk als die van Oma Beijer. 
Ik weet niet meer hoe oud oma werd of hoe oud ik was, maar oma had de hele familie uitgenodigd voor haar verjaardag in een snackbar.
Welke weet ik niet meer.
En ik maar denken dat het mijn feestje was !!

Dit een herinnering van Dinie (van Stien)

Alle kleindochters die naar oma vernoemd waren, kregen met haar verjaardag ook altijd een kadootje. 
Ik kan mij nog één kado herinneren, namelijk dat we allemaal een blauwe inktvis van wol kregen.

Dit een herinnering van Peter (van Jaap)

Ik ging op zaterdagmorgen altijd met mijn vader naar opa en oma Beijer. Hoewel ik nog erg jong was, ik schat een jaar of 3 / 4, kan ik het mij nog goed herinneren. Met mijn vader stapte ik in de Mercedes op Beetzlaan 36 en dan reden we het "hele end" naar nummer 121. Wat mij bijstaat is de lucht van zware shag, de geur van koffie en de vliegenvanger boven de tafel waar dikwijls diverse vliegjes aan het spartelen waren. Ik kreeg ook koffie. Een soort mengeling van warme melk met heel veel suiker. Ik vond dat lekker. Oma vond het leuk om een keer een grapje met mij uit te halen. In plaats van suiker, had ze peper en zout in mijn koffie gedaan. Ik dronk de koffie en tufte het net zo hard weer uit. Als ik mijn ogen dicht doe zie ik nog steeds oma schateren van het lachen. Mijn vader werd boos op zijn moeder (dat hoorde ik jaren later pas). Tot aan mijn 16e heb ik geen koffie gelust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.